این حسگرها با بررسی شرایط میتوانند موقیت موبایل در دستان کاربر را نیز مشخص کنند و با استفاده از آن موقعیت نیز میتوانند صفحه نمایش را بچرخانند؛ بهطوری که اگر موبایل بهصورت افقی یا عمودی در دستان کاربر قرار گیرد، صفحه نمایش نیز تصویر را بهصورت افقی و یا عمودی و متناسب با آن حالت نمایش دهد.
با گسترش استفاده از این حسگرهای درون تلفنهای همراه، شرکتهای تولیدکننده برای اینکه این امکان جالب و کاربردی را بیشتر به رخ کاربران بکشند، با یکدیگر وارد رقابت شدهاند که این امر باعث شده تا هر روز شاهد یک قابلیت جدید روی تلفنهای همراه باشیم؛ قابلیتهایی نظیر: امکان تعویض موسیقی با تکان دادن گوشی، خاموش و روشن کردن بلوتوث، شمارش قدمها با استفاده از همین سنسور، پاسخگویی به تماسها با تکان دادن گوشی و برخی قابلیتهای کاربردی دیگر. البته این مساله به همینجا ختم نشده و تولید کنندگان نرمافزارها و بازیها دست به تولید نرمافزارهایی زدهاند که از این امکان پشتیبانی میکند. بازیهایی که برای انجام حرکتهای دلخواه کاربر، دیگر نیازی به کلیدهای جهتنما ندارند و تنها با تکان دادن گوشی و مایل کردن آن به یک جهت، حرکتی متناسب با میزان حرکت و شیب گوشی را شبیهسازی میکنند.
با استفاده از این قابلیت گوشی، بازیها موفق شدهاند که کاربر را بیشتر در محیط خود غرق کنند و کاربر نیز لذت بیشتری از انجام بازی میبرد و در این حالت تلفن همراه بیشتر شبیه به یک دسته بازی (Joystick) میشود.
در صورتی که تلفن همراه شما حسگر شتابسنج دارد، میتوانید با جستجوی عبارت (Mobile Accelerometer Programs) یا عباراتی مانند آن در اینترنت نرمافزارهایی که از این امکان پشتیبانی میکند را بیابید.